0216 387 0 388 ? Avukata Sor

İŞ KAZASI AVUKATI (ÜCRETSİZ DANIŞMA)

 

İş kazası avukatı; işçi hakları konusunda uzmanlaşmış avukatlardır. İstanbul iş kazası avukatı olmamıza rağmen Türkiye’nin her yerinde müvekkillerimizin en iyi şekilde hizmet almalarını sağlıyoruz. Bu konuda en çok sorulan soruları bu makalemizde sizin için derledik. Sormak istediğiniz diğer soruları sayfanın en altından büromuza iletebilirsiniz.

İş Kazası Nedir?

İşçinin bir işverene bağlı olarak çalışan işçinin, yaptığı iş esnasında geçirdiği kaza nedeniyle fiziki ya da psikolojik kayıplar yaşamasıdır. İş kazası nedir sorusunun cevabı 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu madde 13 içerisinde tek tek sayılmıştır. Bu haller şu şekilde sıralanabilir:

  • Kazanın iş yeri sınırları içerisinde gerçekleşmesi,
  • İşveren tarafından yürütülmekte olan iş sebebiyle gerçekleşmesi,
  • İşçinin görevli olarak gönderildiği iş yeri dışında bir yerde kaza geçirmesi,
  • Emziren kadın çalışanın çocuğuna süt verme saati içerinde kaza geçirmesi,
  • İşçinin işveren tarafından sağlanan araç hizmeti sırasında kazaya yakalanmasıdır.

Örnekler kanunda sayılanlar ile sınırlı değildir. Bunların dışında işin görülmesi esnasında gerçekleşen merdivenden düşme, trafik kazası geçirme vb. durumlarda bu kapsama girmektedir.

İş Kazası Tutanağı Nasıl Tutulmalıdır?

Kaza meydana geldiğinde ivedilikle tutanak altına alınmalıdır. Kazanın meydana geldiği tarih ve saat, oluş şekli, şahit olan kişilere tutanakta yer verilmelidir. İş kazası tutanağı açılacak maddi ve manevi tazminat davasında önemli rol oynayacaktır. İşverenler tutanakları genelde kendi kusurlarını gizleyecek şekilde düzenlemektedir. Bu nedenle tutanaklarda işçi aleyhine yazılan hususların aksinin ispatı için alanında uzman bir iş kazası avukatı ile çalışılması önemlidir.

İş Kazası Bildirimi Nasıl Yapılır?

İş kazası bildirimi SGK’nın sitesinden elektronik ortamda yapılabilmektedir. Bunun dışında kurumun sitesindeki bildirim formunu doldurarak veya kendiniz hazırlayacağınız bir dilekçe ile de SGK’ya kazayı bildirebilirsiniz.

Kaza kurum tarafından öğrenildikten sonra olayın araştırılması için müfettiş görevlendirilir. Kurum ayrıca işçiye çalışamadığı günler için geçici iş göremezlik ödeneği bağlar ve tedavi masraflarını karşılar. İş kazası avukatının kurum tarafından belirlenen maluliyet oranının doğruluğunun incelenmesi ve gerekirse itirazda bulunması büyük öneme sahiptir. Bu şekilde olası hak kayıplarının önüne geçilebilmektedir. İş kazası avukatı aynı zamanda kazadan sorumlu olan kişilerin cezai ve hukuki sorumluluklarının belirlenmesi konusunda da danışılması gereken ilk kişidir.

İş Kazası Avukatına Göre İş Kazası Bildirim Süresi Ne Kadardır? İş kazası avukatı

İş kazası bildirim süresi kaza tarihinden itibaren 3 iş günüdür. Bu süre içerisinde işveren tarafından SGK’ya başvurularak bildirim yapılmalıdır. Aksi takdirde işçi herhangi bir zaman sınırlamasına tabi olmaksızın kazayı SGK’ya bildirebilir.

İş Kazası Bildirmeme Cezası Ne Kadardır?

Üç günlük süre içerisinde iş kazası bildirmeme cezası oldukça yüksektir. Süresi içerisinde bildirim yapmayan işverenlere 2020 yılı için en az 4688 TL en çok 9376 TL ceza verilmektedir. Ceza miktarı iş yerinin tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre değişmektedir.

Bazı durumlarda işverenlerce SGK’ya bildirim yapılmamakta ve olay kapatılmaya çalışılmaktadır. Bu şekilde işçinin kaza nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açması ve kolluğa şikayette bulunması engellenmeye çalışılmaktadır. Böyle bir durum söz konu olduğunda iş kazası avukatının önemi bir kez daha anlaşılmaktadır. İşveren bildirimi zamanında yapmaz ise bildirim işçi veya iş kazası avukatı tarafından kuruma yapılmalı ve şikayet süresi içerisinde kolluğa iletilmelidir.

İş Kazası Geçiren İşçinin Hakları Nelerdir?

İşçinin tedavi masrafları SGK tarafından karşılanır ve geçici iş göremezlik maaşı bağlanır. İşçi meslekte kazanma gücünü en az yüzde 10 oranında kaybetmişse kendisine sürekli iş göremezlik maaşı ödenecektir. Bunların dışında işçi kendisinin ve yakınlarının uğradığı maddi ve manevi zararların tahsili için işverene karşı dava açabilecektir.

İş Kazası Tazminat Hesaplama Nasıl Yapılır? İş kazası avukatı

İş kazası tazminat hesaplama teknik ve detaylı bir konudur. Maddi tazminat hesaplanırken işçinin kaza olmasa idi elde edebileceği gelir hesaplanarak, uğramış olduğu iş gücü kaybı nedeniyle mevcut durumda elde edeceği gelir arasındaki fark tespit edilir. İş kazalarında tazminat hesaplamasına etki eden en önemli faktörler işçinin ücreti, maluliyet oranı, yaşı ve kusur oranıdır. Bu nedenle alanında uzman bir iş kazası avukatı tarafından işçinin ücret miktarının ispatı ve kusur oranı bakımından gerekli savunmaların yapılması gerekmektedir.

Manevi tazminat hesaplamasında ise uğranılmış olan ruhsal çöküntünün bir nebze giderilmesi amaçlanmaktadır. İşçiler çoğu zaman zorlu ve acılı tedaviler geçirmekte, kendisi ve yakınları psikolojik olarak yıpranmaktadır. Bu nedenle uğranılan elem ve ıstırabın büyüklüğüne göre hakim tarafından takdiri olarak manevi tazminat miktarı belirlenmektedir. Olayın koşullarına göre işçinin yakınları için de manevi tazminat talebinde bulunulması mümkündür.

Sigortasız İşçi İş Kazası Geçirirse Tazminat Alabilir mi? İş kazası avukatı

İşe başlayan işçinin sigortasının başlatılması işverenin yükümlülüğüdür. İşverenin bu yükümlülüğünü ihlal etmiş olması işçinin haklarını alamayacağı anlamına gelmez. Sigortasız işçi veya yakınları hastane polisine kaza geçirdiğini bildirerek şikayetçi olmalı ve doktorundan raporunu iş kazası olarak düzenlemesini istemelidir. Bunlar yapılmamış olsa dahi tespit davası açılarak, kazanın işin görülmesi esnasında gerçekleştiğinin ispatı mümkündür.

İş Kazası Geçirdim Şikayetçi Olmadım Dava Açabilir Miyim?

Yüksek tazminatlar ödeyebileceğini ve hakkında soruşturma başlatılacağını bilen bazı işverenler olayın üstünü örtmeye çalışmaktadır. Bunun için işçiye baskı yaparak şikayetçi olmaktan vazgeçirttikleri sıklıkla görülmektedir. İşveren hakkında şikayette bulunmamanız, uğramış olduğunuz zararların tazmini için dava açabileceğiniz gerçeğini değiştirmez.

İş Kazası İfade Değiştirme Süresi Ne Kadardır?

İşverenler tarafından işçiye bir miktar para vaat ederek ya da baskı yaparak kazanın iş dışında gerçekleştiği yönünde ifade verdirildiği görülmektedir. İşçi bu şekilde ifade vermiş olsa dahi dava açma ve tazminat alma hakkı mevcuttur. Zira iş hukukunda işçi lehine yorum ilkesi mevcuttur ve kazanın başkaca delillerle ispatı mümkündür. Bu nedenle işçinin hastanede veya karakolda verdiği ifadesini değiştirerek, tazminat davasında başka bir ifade vermesi mümkündür. İş kazasında ifade değiştirmek için herhangi bir süre öngörülmemiştir.

İş Kazası Zamanaşımı Süresi Ne Kadardır? İş Kazası Avukatı

İş kazası zamanaşımı kazanın gerçekleştiği tarihten itibaren 10 yıldır. Ancak kazanın aynı zamanda suç teşkil etmesi durumunda, zamanaşımı süresi işlenen suça ilişkin zamanaşımı süresinden az olamaz. İş kazası avukatı tarafından kısmi dava açılması halinde, zamanaşımı süresi dolmadan ıslah yoluna başvurulması gerekmektedir.

İş Kazası Geçirdim Tazminat Alabilir miyim?

Sürekli iş göremezlik geliri için en az %10 iş gücü kaybı aranmakta ise de tazminat davaları bakımından böyle bir şart bulunmamaktadır. Hemen hemen tüm iş kazalarında işçi maddi ve manevi zararlara uğramakta dolaysıyla tazminat davası açmaya hak kazanmaktadır.

İş kazalarına bakan avukatlar, kaza nedeniyle maddi ve manevi tazminat davalarının açılması, takibi ve icra yoluyla tahsili konusunda uzmandır. Kaza sonucu işçinin ölümü halinde yakınları tarafından açılacak destekten yoksun kalma tazminat davası da iş kazası avukatının uzmanlık alanlarından biridir. Bu tür davalar en iyi iş kazası avukatı aracılığıyla takip edilebilir. Zira hukukta belirli bir alanda uzmanlaşma son derece önemlidir.

Besler Hukuk Bürosu olarak uzman avukat kadromuz ile kaza geçiren işçi müvekkillerimize her türlü desteği sağlamaktayız. Uzman iş kazası avukatlarımız tarafından gerekli dava açma işlemleri hızlı ve etkili bir şekilde yerine getirilmektedir. Müvekkillerimizin hak kayıplarının önüne geçerek ve hak ettikleri tazminat tutarlarını almalarına yardımcı olmaktayız.

5 1 oy
İçeriği Oylayın
Paylaş

Yorumları Görüntüle

  • merhaba 2014 ağustos 25 inde iş kazası geçirdim. bileğimde, dirseğimde ve belimde kırıklar oldu. 4. 5 ay hastahane ve evden çıkamadım polisler ifademi aldılar olayı anlattım. 6 ay kadar tedavim devam etti. kırıklar kaynadı işe başladım tekrar. bu sebepten çok irdelemedim. lakin bileğim de eskisi gibi düzen tutmadı. gecen sene sgk ya gidip heyet e girmek istediğimi belirttim. görevli iş kazası gözükmediğini söyledi, bende cbsavcılığından evrakları talep ettim ve aldım. olay taksirle yaralama olarak kayda alınmış. maktul ve mağdur olarak ben gözüküyorum. bu konuda birşey yapabilir iyim

  • 2017 yılında iskazasi geçirdim insata bolkon korkulu yaparken yüksek gerilime kapıldım iki kolum bir ayagim kesildi hastanede şikayetçi olmadim çıkınca oldum savcı itiraz dilekçesini kabul etmedi bilinci yerdeymis dedi iki sefer itiraz etik ama kabul etmedi sonra bizde tazminat davası açtı k ama iki yıl oldu daha bı sonuca varmadi ne yapa bilirim bana bı yardimci olun yaşım da 30 evliyim iki cocum var sizce tazminat ala bilirmiyim nasıl bı yol izlemeliyim bana nolur bı yol gösterin iş goremezlik raporum 93

    • Çok ağır bir mağduriyetiniz var. Tazminat alırsınız. Avukatınız gerekli bilgileri verecektir size.

  • Merhaba
    istanbulda ikamet etmekteyim 2020 eylül ayında iş için il dışı müşteri ziyaretimde müşteri olarak gitmiş olduğum ünlü bir restoranda restorant işçisisin kaza ile kesinlikle iki kimyasal maddeyi birbirine koymaması gerekir iken dalginlik ile koymasi sonucu iki maddenin bu neden ile bir bomba etkisiyle patlaması nedeni ile gözümde geçici hasar oluştu ve ayrıca kimyasal patlama nedeni ile sol omuzumdan dirseğime kadar geçici kimyasal yanık oluştu hastahaneye gittiğimizde doktor ve polisler bana iş kazası adli raporu tuttular firmaya dava açmadım şikayet etmedim 4 gunluk rapor aldım ve firma benim ile iletişime geçti ben o gün patlama nedeni ile yapmam gereken islerimi yapamadım ve satış kaybettim ayrıca 4 gunluk satis kaybimda mevcut bu firma ile hukuki yönden bir işlem başlatmadan ne kadar tazmiat talebinde bulunabilirim ve ben isim gereği yapmış olduğum satış üzerinden prim kazanıyorum lutfen konu hakkında bilgi vermenizi rica ederim

    • 100.000 TL makuldür bence. Ödemezlerse medyayı durumdan haberdar edeceğinizi de söyleyin.

  • s.aleyküm 30 yaşındayım evli ve 2 çocuk sahibiyim 8 ay önce iş kazası geçirdim iş makinası oparatörüyüm sol gözümü kaybettim tamamen görmüyor ve küçülmede başladı gözüm kapalı bir şekilde .şirket 300 bin lira vereceklerini söyledi ama önce vekalet istiyorlar benden işyerinin kaza sigortası varmış ordan para alabilmek için.ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.

    • İşvereniniz size tazminatınızı ödedikten sonra sigortasına başvurması gerekiyor. Sizin işverene vekalet vermeniz söz konusu olamaz.

  • Mrba ben ben 17 yaşndayken 8 yıl önce bi iş kazası geçirdim yüzde 96 felç oldum şmdi şikayetçi olup tazminatımı alabiliyormuym çünkü ozamn şikayetçi olursan yaşın küçük olduğu için annende hapse girer dediler büyle bişey mümkünmü?? Ve bide davacı olursam tazminat alabiliyormuym ve alsam nekadar alırım??

    • Rakam vermek zor ancak kesinlikle dava açmalısınız. İş kazalarında zamanaşımı süresi on yıl.

  • Selamın aleyküm avukat bey evimizin 3. Katını yaptırıyorduk. Bir pazar günü işçiler geldi. Baban evde de değil. Gelen işçi her zaman gelenler farklı işçilerdir. Evimizin önünden elektrik telleri geçiyor . Evle teller arası 2 ya da 3 metre var. İşçiler demirleri evin arkası yerine ön taraftan geçiriyor ve elektrik çarpıyor iki kişiye. Mütait işçilerin sigortasını yapmamış. Biz aynı gün yaptırıyoruz. Sgk şimdi dava bizim bir suçumuz yok ne yapabiliriz

    • Müteahhitle aranızdaki sözleşmeye bakmak lazım. İş kazalarından kaynaklanan sorumluluk müteahhite verildiyse o sorumlu olur.

  • Merhabalar koly gelsin babam calışmakta olduğu hotelde şöfürlük yapmaktadır yaklaşık 1 senedir , ama inşaat halinde iken hotel babamı calıştırmışlar , ve 01.06.2020 tarihinde seyyar merdivenden düşüp 03.06.2020 tarıhınde hayatını kaybetti. Kamera Kayıtları Mevcuttur. Hiçbir Delil Eksikliği yoktur.Kısaca Asli işi olmayan bir iş yaptırıldıgı için hayatını kaybetmekdedir. 16/03/2020 tarihindede sigorta iptal edilmiş. Yani kaza tarihinde sigortasızdı babam.Öncesinde Sofor meslek kodunda Sigortası mevcuttur. Ve kaza günü olaydan 15 dk sonra beden işcişi olarak ssk giriş yapılmış.Babamın SSK prim doldugundan dolayı tam bu sene sonunda emeklı olucaktı , bu sebepden dolayı annem otomatik emekli oldu.
    Babam 1968 Dogumlu
    Annem 1972 Dogumlu
    Oğlu 1994 Doğumlu [ Bekar ]
    Kızı 1996 Dogumlu [ Evli ]
    Bu bilgiler karşılıgında Maddi ve Manevi Tazmınat hakkı ne kadar olmalıdır.

  • İyi gunler su tesısatcsym 12 yasında Bi cocuk babası yanıma snin yptğn işi oğrensn gorsn dye gonderdi cocuk bisikletle bnm ynmdyken dustu hastaneye gotrduk ayak başparmakta catlak cktı cocğn babası sikayetci olmucak jandarmaya ifade vermeye gitmedik adli rapor yazdı doktor

    • İş kazası kapsamında ancak dava açılmazsa herhangi bir yükümlülüğünüz doğmaz.

  • Merhaba ben 02.07.2020 tarihinde iş kazası gecirdim küçük parmağım parçalı kopuktu diktiler şuan fizik tedavi görüyorum ama son seanslar olmasına rağmen üst eklem yeri geriye oynamıyor ve çekiç parmak şeklini aldı birde tırnak kısmını üst tarafını hiç hissetmiyorum iş kazasında şikayetçi olmadım fakat psikolojik olarak hiç iyi değilim sürekli rüyalarıma giriyor patronlar 5 bin lira verdi şikayetçi olma dediler ben istifa etmek istiyorum 4 yıllık işçiyim kıdem tazminatımi almak istiyorum mümkünmudur

    • İşverenin kazada kusuru varsa bunu gerekçe göstererek işten çıkmanız halinde kıdem tazminatı alırsınız.

  • Merhabalar ben 11-07-2020 tarihinde işyerinde makinanın motor kısmına parmağımı kaptırdım sol işaret parmağım 2 bogumdan koptu ve ameliyatla alındı parmağın yarısı yok yani ne kadar bir tazminat alabilirim ve bu iş kazalarında kaçtane tazminat var olayı iş kazası ve iş verenle onaylandı vaatler verdiler ama yapmadılar hastane masraflarımı kendim karşıladım

    • Maddi ve manevi tazminat talep etmeniz mümkün. Tazminat miktarı yaşınıza, aldığınız ücrete ve kusur oranına göre değişkenlik göstermektedir.

Hakkımızda

Besler Hukuk

Avukat Caner Besler tarafından kurulan Besler Hukuk Bürosu; iş hukuku ve iş kazası avukatlığı başta olmak üzere, gayrimenkul avukatı, miras avukatı, boşanma avukatı olarak geniş bir hukuki yelpazede hizmet sunmaktadır.

Besler Hukuk Bürosu İstanbul’da faaliyetlerine başlamış, ilerleyen süreçte Türkiye’nin birçok farklı şehrinde müvekkillerine hizmetler sunmuştur. Merkezi İstanbul İli Kartal İlçesi’nde bulunan Besler Hukuk Bürosu, ülkemizin tamamında avukatlık faaliyetlerini sürdürmektedir.

İş Hukuku Avukatı

Kıdem ve ihbar tazminatı, maaş alacakları, fazla çalışma ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, yıllık izin ücreti, hafta tatili ücreti, AGİ alacağı, eşit davranmama tazminatı, kötü niyet tazminatı, sendikal tazminat, mobbing nedeniyle manevi tazminat ve her türlü işçilik alacakları iş mahkemesi avukatlarımızca tahsil edilmektedir.

İşçi avukatlığı kapsamında sitemizde kıdem ve ihbartazminat hesaplamayapılabilmektedir. En güncel verilerle kıdem tazminatı tavanını aşmayacak şekilde alacağınızın hesaplanmasına yardımcı olunmaktadır. Brüt ücret tutarınızı girmenizle birlikte hak etmiş olduğunuz kıdem ve ihbar tazminatınız hesaplanmaktadır.

İş Kazası Avukatı

İş kazasıgeçirmiş olan müvekkillerimiz ve yakınlarına iş kazası avukatı olarak her türlü desteği sağlamaktayız. İş kazasının işveren tarafından SGK’ya bildirilmediği durumlarda, gerekli başvuruları yapmaktayız. Maluliyet oranının belirlenmesi ve iş göremezlik maaşının bağlanması için gerekli işlemleri takip etmekteyiz.

SGK tarafından kazanın iş kazası olarak kabul edilmediği hallerde, iş kazası tespit davası açmaktayız. İş kazası tazminatı davalarında müvekkillerimizi temsil etmekte, gerekli maddi ve manevi tazminat hesaplamalarını yaptırarak, tazminat almalarına yardımcı olmaktayız.

Gayrimenkul Avukatı

Gayrimenkul avukatlığı hizmetlerimiz kapsamındatapu iptal ve tescil davası, kamulaştırmasız el atma davası, arsa payı düzeltim davası, muhdesatın aidiyeti davası, ortaklığın giderilmesi davası ve taşınmaz mülkiyetine ilişkin tüm davalar tarafımızca takip edilmektedir.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, taşınmaz satış vaadi sözleşmesi vb. sözleşmeler tarafımızca hazırlanmakta, kentsel dönüşüm için gerekli işlemler yapılmakta ve tüm süreç boyunca hukuki danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

Miras Avukatı

Mirastan mal kaçırmadurumlarının varlığı halinde, miras avukatı olarak tapu iptal ve tescil davası açmaktayız. Saklı payın ihlal edilmesi, mirasçılıktan çıkarma ve tenkis davaları gibi miras hukukuna ilişkin davalar da tarafımızca takip edilmektedir.

Vasiyetname, mirastan feragat sözleşmesi, ölünceye kadar bakma sözleşmesi vb. ölüme bağlı tasarruflara ilişkin hukuki metinler tarafımızca düzenlenmekte, bahsi geçen işlemlere ilişkin hukuki sorularınız cevaplandırılmaktadır.

Boşanma Avukatı

Boşanma avukatı olarak anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası tarafımızca takip edilmektedir. Katılma alacağı davası, nafakanın artırılması davası, velayetin değiştirilmesi davası gibi boşanmaya bağlı diğer davalarda da müvekkillerimizi temsil etmekteyiz.

Anlaşmalı boşanma protokolü, dava dilekçeleri ve gerekli her türlü evrak boşanma avukatlarımız tarafından hazırlanmaktadır. Müvekkillerimizin karşı tarafın hileli ve kötü niyetli işlemleri ile zarar görmemesi için gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.

Avukata sorsayfamız ileistinaf nedirvb. her türlü hukuki sorularınız avukatlarımız tarafından cevaplanmaktadır. Mesai saatleri içerisinde online avukatlarımız, avukata sormak istediğiniz her türlü sorunuzu yanıtlandıracaktır. Avukata soru sormak için avukata sor sayfamızın en altındaki formu doldurmanız yeterlidir. Sorunuzun cevabını yine avukata sor sayfasından görebilir, farklı bir sorunuz varsa avukatlarımıza iletebilirsiniz.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız.