İşçi avukatı, işçi ve işveren arasında iş hukukundan doğan uyuşmazlıkların çözümünde başvurulması gereken uzman işçi avukatıdır. İşçi avukatı, iş hukukundan doğan uyuşmazlıkların çözümünde ve anlaşmaların yapılmasında işçilere yol gösterecek bilgi ve beceride olmalıdır. Bundan dolayı iş hukuku avukatlarının üstünde büyük bir sorumluluk vardır.
İşçilerin hak kaybı yaşamasının önüne geçmek için iş avukatının işçi hakları konusunda uzman avukat olması gerekmektedir. İş hukuku, avukat ile temsilin çok önemli olduğu alanların başında gelmektedir. İşçi hakları avukatı, işverenler ile yaşanan ihtilafların çözümünde ve işçi haklarının elde edilmesinde işçinin yanında olur, ona yol gösterir ve sarf ettiği emeğin karşılığını alması için hukuki yardım sağlar. İş hukuku avukatımıza danışmak istediğiniz hususları sayfanın en altından bizlere iletebilirsiniz.
Kıdem tazminatı, İş Kanunu’nda belirtilen asgari çalışma süresini dolduran işçinin; yıpranması, ödüllendirilmesi ve işsiz kalacağı dönemde ona destek olunmasına yönelik bir tazminat türüdür. Kıdem tazminatının kazanılabilmesi için işçinin en az bir yıl aynı iş yerinde çalışması ön koşul olarak kabul edilmiştir. Bu ön koşulun yanı sıra işçinin, iş sözleşmesini haklı sebeplerle feshetmiş olması ya da işveren tarafından işten çıkarılmış olması gerekir. Ancak uygulamada işveren, işçiye bu kıdem tazminatını ödememek için türlü yollara başvurabilmektedir. İşçinin en temel haklarından biri olan kıdem tazminatı hakkını kaybetmemesi için uzman bir iş hukuku avukatına danışması lehine olacaktır. Zira kıdem süresinin başlangıcı, sonu ve niteliği konusunda yeterince bilgi sahibi olmayan işçi, iş sözleşmesinin feshi halinde kıdem tazminatsız işten ayrılabilmektedir. Yargıtay’ın uygulamada verdiği kararları, mevzuattaki değişiklikleri takip eden iş hukuku avukatı, hak kaybına uğrayan işçinin haklarını en iyi şekilde savunacaktır. Olası hak kaybına uğramamak için bir işçi avukatıyla çalışmak sizin faydanıza olacaktır. Tazminat hesaplama sayfamızdan alabileceğiniz kıdem tazminatı miktarını öğrenebilirsiniz.
İşçinin fesih sebebi, iş davasının seyrine büyük ölçüde etki eder. Hatta bazen işçinin haklıyken haksız duruma düşmesine dahi sebebiyet verir. Bir iş yerinde yıllar boyunca çalışan işçinin sahip olduğu haklardan faydalanması işçinin en doğal hakkıdır. İşçi hakları genellikle işveren tarafından göz ardı edilmektedir. Şayet işçi, iş yerinden ayrılmak için haklı nedeni olmasına rağmen bu nedene dayanmadan istifa ederse çalışmasının karşılığı olan haklardan yararlanamayabilir. İstifa eden işçinin hakları oldukça fazladır. Bu sebeplerle işçinin iş sözleşmesini feshederken dikkat etmesi gereken hususlar çok önemlidir. Mevzuatta iş sözleşmesinin haklı nedenlerle feshi düzenlenmiştir. Ancak bu sebepler gündelik hayatta farklı şekillerde tezahür edebilir. Bu sebeple işçinin iş sözleşmesini haklı nedenle feshi konusunda iş hukuku avukatının mesleki bilgi birikiminden faydalanması son derece önemlidir.
İş yerinde 30’dan fazla çalışanın olması ve işçinin 6 aydan fazla kıdemi olması halinde belirsiz süreli iş sözleşmesi haklı veya geçerli bir neden olmaksızın feshedilemez. Aksi takdirde iş hukuku avukatı vasıtasıyla işe iade davası açılabilir. Davanın lehe sonuçlanması halinde işe dönülerek, boşta kalınan süre için dört aylık ücret alınabilmektedir. İşveren tarafından işe başlatılmama halinde ise 8 aylık ücrete kadar işe başlatmama tazminatı almak mümkündür.
İşe iade davalarında iş mahkemesi avukatı tarafından tanıklara sorulacak sorular, gerçeklerin ortaya çıkarılması bakımından oldukça önemlidir. İşçi avukatı bu alanda uzman olduğu için tanıklara gerekli soruları soracak, iş yeri içi yazışmaların ve her türlü delilin ortaya çıkarılmasını sağlayacaktır.
İşçi, bazı durumlarda işten haklı nedenle derhal ayrılması gerekir. Bu haller haricinde işçi, işten çıkmadan önce işten ayrılacağını bildirmelidir. Aynı şekilde, işveren de işçinin iş sözleşmesini sonlandıracaksa işçiye bildirim yükümlülüğü vardır. İhbar süreleri, işçinin işyerinde çalıştığı süreye bağlı olarak değişmektedir. Uygulamada pek çok işçi tarafından ihbar tazminatı göz ardı edilir. İhbar tazminatı hakkının hangi hallerde doğacağı ve talep edileceği işçi avukatı yardımıyla ortaya çıkacaktır.
İş Kanunu’na göre bir işçinin haftalık çalışma süresi 45 saattir. 45 saati aşan çalışmalar hukuken fazla mesaidir. Fazla mesai yapan işçiye normal zamanda yaptığı 1 saatlik çalışmanın 1,5 katı fazla mesai ücreti olarak ödenir. Aksi takdirde bu durum işçi için haklı fesih sebebi sayılacaktır. Böylece işçi hem kıdem tazminatına hem fazla çalışma ücretine hak kazanacaktır. İşçinin fazla çalışmasının ispatı farklı şekillerde yapılabilmektedir. Maaş bordrosu, tanık beyanları, muhasebe kayıtları fazla çalışmanın varlığını ispat için kullanılabilecektir. Fazla sürelerle çalışma ise haftalık 45 saatin altında çalışan işçilerin, haftalık çalışma sürelerini aşan çalışmalardır. Fazla sürelerle yapılan çalışmada ise işçiye normal zamanda yaptığı 1 saatlik çalışmanın 1,25 katı fazla çalışma ücreti olarak ödenir. Alanında yetkin bir iş hukuku avukatı, işçinin fazla mesaisini hesaplamakta ve bunların ispatında önemli rol oynamaktadır.
İşçinin çalıştığı ancak sigortasının yapılmadığı dönemlerde, işçinin sigortasında eksik günlerinin bulunması ya da sigorta primlerinin gerçek ücret üzerinden yatırılmaması hallerinde hizmet tespit davası açılır. Bu davalara SGK da müdahil olur zira bu davalar kamu düzenindendir. Hizmet tespit davasının sonucunda işçiye bir para ödemesi yapılmaz. Bunun yerine işçinin eksik sigorta primleri sebebiyle yaşayacağı hak kayıplarının önüne geçilir. Hizmet tespit davası zorunlu arabuluculuk kapsamı dışındadır. Bu sebeple işçinin, atacağı adımı iş hukuku avukatı ile atması yararına olacaktır.
İş kazaları, maalesef ülkemizde pek sık görülen bir durumdur. İş kazaları, işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin önemlerin alınmaması ya da eksik alınması sebebiyle meydana gelmektedir. İş kazası sonrası işçide meydana gelen hasarın tespiti, işçinin hakları açısından önemlidir. Kaza neticesinde işçi hem işe tedavi süresince devam edememekte hem de hayatı boyunca iş gücü kaybına uğramaktadır. İş kazası ile işçinin vücudunda meydana gelen hasar, işçinin çalışmasını engelleyecek düzeyde olması halinde işçinin malulen emekliliği gündeme gelebilmektedir. Malulen emeklilik şartları konulu makalemize göz atarak malulen emeklilik konusunda daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. İşçi avukatı ile işçinin tazminat alacaklarının hesaplanması ve işverenden talep edilmesi işçinin faydasına olacaktır. Ayrıca iş kazalarının, işveren tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmesi gerekir. Aksi takdirde iş kazası bildirmeme cezası söz konusu olabilecektir. İş kazası hem işçinin tazminat alacakları bakımından hem de ceza davaları bakımından önem arz eder. Bu sebeple bu davaların titizlikle yürütülmesi için bir iş kazası avukatı ile çalışılması yerinde olacaktır.
Türkiye çapında faaliyet gösteren Besler Hukuk Bürosu, iş hukuku alanında uzman kadrosu ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda uzman avukatlarımız, işverenlerin iş sözleşmelerini hazırlamasında; fazla çalışma ve yıllık izin belgelerinin, işçinin devamsızlık tutanaklarının, ihtar ve ihbarnamelerinin hazırlanması, düzenlenmesi konusunda profesyonel destek sağlamaktadır. İş sağlığı ve güvenliği kanununa uygun faaliyet gösterilmesi ve kanundaki değişikliklerin işverene aktarılması iş hukuku avukatı ile olmaktadır. Bu kapsamda işverenlere hukuki danışmanlık hizmetleri de sunulmaktadır.
İşçi avukatı, işçinin kendisinin dahi fark etmediği haksızlıkların ortaya çıkarılmasında hayati öneme sahiptir. İşçi hakları avukatı işçinin emeği ile kazandığı hakların yok olmaması için uzmanlık ve deneyimi ile haklarını savunan kişidir. Bu nedenle İstanbul merkezli bir büro olmasına rağmen Türkiye’nin her yerinde faaliyet gösteren büromuzla çalışmak faydanıza olacaktır. İş hayatında yaşadığınız her türlü sorunu ve sormak istediğiniz her türlü soruyu aşağıdaki iş avukatı danışma formunu doldurarak avukatlarımıza iletebilirsiniz.
Avukat Caner Besler tarafından kurulan Besler Hukuk Bürosu; iş hukuku ve iş kazası avukatlığı başta olmak üzere, gayrimenkul avukatı, miras avukatı, boşanma avukatı olarak geniş bir hukuki yelpazede hizmet sunmaktadır.
Besler Hukuk Bürosu İstanbul’da faaliyetlerine başlamış, ilerleyen süreçte Türkiye’nin birçok farklı şehrinde müvekkillerine hizmetler sunmuştur. Merkezi İstanbul İli Kartal İlçesi’nde bulunan Besler Hukuk Bürosu, ülkemizin tamamında avukatlık faaliyetlerini sürdürmektedir.
Kıdem ve ihbar tazminatı, maaş alacakları, fazla çalışma ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, yıllık izin ücreti, hafta tatili ücreti, AGİ alacağı, eşit davranmama tazminatı, kötü niyet tazminatı, sendikal tazminat, mobbing nedeniyle manevi tazminat ve her türlü işçilik alacakları iş mahkemesi avukatlarımızca tahsil edilmektedir.
İşçi avukatlığı kapsamında sitemizde kıdem ve ihbartazminat hesaplamayapılabilmektedir. En güncel verilerle kıdem tazminatı tavanını aşmayacak şekilde alacağınızın hesaplanmasına yardımcı olunmaktadır. Brüt ücret tutarınızı girmenizle birlikte hak etmiş olduğunuz kıdem ve ihbar tazminatınız hesaplanmaktadır.
İş kazasıgeçirmiş olan müvekkillerimiz ve yakınlarına iş kazası avukatı olarak her türlü desteği sağlamaktayız. İş kazasının işveren tarafından SGK’ya bildirilmediği durumlarda, gerekli başvuruları yapmaktayız. Maluliyet oranının belirlenmesi ve iş göremezlik maaşının bağlanması için gerekli işlemleri takip etmekteyiz.
SGK tarafından kazanın iş kazası olarak kabul edilmediği hallerde, iş kazası tespit davası açmaktayız. İş kazası tazminatı davalarında müvekkillerimizi temsil etmekte, gerekli maddi ve manevi tazminat hesaplamalarını yaptırarak, tazminat almalarına yardımcı olmaktayız.
Gayrimenkul avukatlığı hizmetlerimiz kapsamındatapu iptal ve tescil davası, kamulaştırmasız el atma davası, arsa payı düzeltim davası, muhdesatın aidiyeti davası, ortaklığın giderilmesi davası ve taşınmaz mülkiyetine ilişkin tüm davalar tarafımızca takip edilmektedir.
Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, taşınmaz satış vaadi sözleşmesi vb. sözleşmeler tarafımızca hazırlanmakta, kentsel dönüşüm için gerekli işlemler yapılmakta ve tüm süreç boyunca hukuki danışmanlık hizmetleri verilmektedir.
Mirastan mal kaçırmadurumlarının varlığı halinde, miras avukatı olarak tapu iptal ve tescil davası açmaktayız. Saklı payın ihlal edilmesi, mirasçılıktan çıkarma ve tenkis davaları gibi miras hukukuna ilişkin davalar da tarafımızca takip edilmektedir.
Vasiyetname, mirastan feragat sözleşmesi, ölünceye kadar bakma sözleşmesi vb. ölüme bağlı tasarruflara ilişkin hukuki metinler tarafımızca düzenlenmekte, bahsi geçen işlemlere ilişkin hukuki sorularınız cevaplandırılmaktadır.
Boşanma avukatı olarak anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası tarafımızca takip edilmektedir. Katılma alacağı davası, nafakanın artırılması davası, velayetin değiştirilmesi davası gibi boşanmaya bağlı diğer davalarda da müvekkillerimizi temsil etmekteyiz.
Anlaşmalı boşanma protokolü, dava dilekçeleri ve gerekli her türlü evrak boşanma avukatlarımız tarafından hazırlanmaktadır. Müvekkillerimizin karşı tarafın hileli ve kötü niyetli işlemleri ile zarar görmemesi için gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.
Avukata sorsayfamız ileistinaf nedirvb. her türlü hukuki sorularınız avukatlarımız tarafından cevaplanmaktadır. Mesai saatleri içerisinde online avukatlarımız, avukata sormak istediğiniz her türlü sorunuzu yanıtlandıracaktır. Avukata soru sormak için avukata sor sayfamızın en altındaki formu doldurmanız yeterlidir. Sorunuzun cevabını yine avukata sor sayfasından görebilir, farklı bir sorunuz varsa avukatlarımıza iletebilirsiniz.
Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız.
Yorumları Görüntüle
Gelir getirici bir iste calisma sonucu geliri asgari ucretin 1,5 katini gecmeyecek derken Typ alim sartidir evde olan emeklinin ve yetim ayligini kapsiyormudur yoksa hali hazirda kira calisma vb aktif gelirlermidir,cok onemli bir konu ,cok Tesekkur ederim
Emekli ve yetim aylığı gelir kapsamında değerlendirilir.
İyi günler diliyorum. Ben bu ay işten çıktım maaşların geç yatması haftanın 5gunu 13 saat ve cumartesi günleri 8 saat mecburi çalışmam sebebiyle işten çıktım. İş aramak için yıllık izin kullanmak istedim izin vermediler bende sağlık kuruluşlarından rapor alıp iş buldum . Fakat bu ay maaşımda yıllık izin paramı yatirmadilar bana son gün rapor alıp işi bırakmam sebebiyle paramı yatırmayacaklarını söylediler ve işten çıkarken herhangi birşey hiç birşey imzallatmadilar . İş yerine bile gitmedim şimdi fazla mesai ve yıllık izin para mı yatirmadiklari için dava açmak istiyorum ne yapmam gerekiyor?
Bir iş hukuku avukatına başvurarak dava açmanız gerekiyor.
MERHABALAR. GEÇEN HAFTA İŞLEDİĞİM "YÜZ KIZARTICI BİR SUÇTAN" DOLAYI MAHKEMEYE ÇIKTIM. HAKİM 3 AY HAPİS CEZASININ YANINDA "3 YIL DA HAGB KARARI VERDİ" YANİ HAPİS CEZASI ALMADIM. CEZAM SİCİLİME İŞLENMEDİ. HAKİME MEMURİYETİME ENGEL OLUP OLMADIĞINI SORDUĞUM DA BANA "SİCİLİNE İŞLENMEDİĞİ İÇİN ÖZEL SEKTÖR DE SORUN OLMAZ, AMA MEMURLUKTA HAKKINDA GÜVENLİK SORUŞTURMASI
AÇARLARSA SUÇUNUN ORADA GÖZÜKME İHTİMALİ VAR" DEDİ. BENİM SORUM ŞUNLAR:
1) BU BENİM POLİS OLMAMA ENGEL Mİ?
2) POLİSLİĞE BAŞVURURKEN HAKKIMIZDA GÜVENLİK SORUŞTURMASI AÇIYOLAR MI?
3) EĞER AÇIYOLARSA, GÜVENLİK SORUŞTURMASINDA İŞLEDİĞİM SUÇ VE ALDIĞIM CEZA GÖZÜKÜR MÜ?
Soruşturmada polise verdiğin her ifade görünür. Doğrudan engel teşkil etmez ama genellikle olumsuz rapor düzenliyorlar bu tür durumlarda.
1/10/2020 tarihinde baskı altında yapılan istifa dilekçemde sahsıma yapılan yalan yanlış ithamlarda dolayı işçi ayrımı ve haksızlık yüzünden çıkma gereği duyduğumu belirterek imzalı istifamı sundum, halen sgk çıkışı olmamış işe dönüş davası açabilirmiyim yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor. İş dışında olan bir mevzu işyerini ilgilendirirmi
İşe iade davası kendiniz çıktığınız için zor görünüyor. Mobbing nedeniyle tazminat davası açabilirsiniz.
yabancı uyruklu birine işyerinde çalıştırılmak üzere işe alan ve çalışma izni ve sigorta işlemleri adı altında şirketi yabancı uyruklu vatandaşın üzerine üzerine yaptırması işyerinin 1 sene içerisinde işyerinin kapanışını yapan şahıs şirketi tekrar kendi üzerine imzalarla alarak şirketin bağlı bulunduğu borç miktarını yanında çalıştırdığı yabancı uyruklu personelin üzerine brakması ve personeli işten çıkarması aradan 2 ay geçtikten sonra telefonuna gelen şirket borç miktarı ve şirket adı altında doğalgaz bagkur ve vergi borçlarını yanında çalştırdığı personelin adına kaldığı anlaşılmıştır
Soru sormayı unutmuşsunuz. Dediklerinizi ispatlarsa dolandırıcılık suçundan şikayetçi olabilir.
Iyi gunler..Trendyol go firmasina kendi aracimla calismak icin basvuruda bulundum.Sahis firmasi kurarak ve karsilikli sözlesme imzalayarak, mevcut isimden ayrildim.2 aylik sure gecmesine ragmen alimlarin şuan durdugunu haber vereceklerini söyluyorlar..Bu bekleme suresinde olusan maddi manevi zararlarimin karşilanmasi icin nasil yol izlemem gerekir
Sözleşme hükümlerine bakmak lazım. Dediğiniz taahhütleri net bir şekilde size vermişlerse dava açmanız gerekir.
(Haklı sebeplerle-24.Madde) İş akdi feshi için bulunduğum şehirde bir avukatla görüşmüştüm(danıştım). Vekâletimi de verdim.
Avukata tüm bilgileri vermeme anlatmama rağmen yazıyı yanlış göndermiş (yani belediye şirketine değil, belediyenin insan kaynaklarına sadece göndermiş iki nüsha gönderseler sorun olmayacaktı) fakat avukat hanım biz doğru yaptık demekte kendisi ve konuşmaları tavrı tarzı hoş olmadığı için kendisiyle artık devam etmek istemiyorum.
(Yeni bir avukatla devam edeceğim)
İş akdi feshi ile ilgili kuruma yeniden ihtarname çekmem gerekir mi?
Yoksa direkt arabulucuya mı gitmeliyim?
Belediye şirketine de ihtarname gönderip faizi işletmeye başlasanız daha iyi olur.
Idari adliye mahkemesinde dosyam karismis bir bucuk sene bosuna bekledim bunun bir cazasi ceza yaptimi yokmu simdi bir sene daha beklemek zorunda kalacagim simdiden tesekkur ederim
Yok maalesef. Keşke olsaydı.
Merhaba 2018 ucuncu ayinda istinaf hukuk mahkemesine giden dosyam var ne zaman sonuçlanır. E devlette dosyam acik yaziyor bu ne anlama geliyor ayrica dosyam 25 bolge adliyesinden 48 ci bolge adliyesine alinmis bunun sebebi nedir. Cok tesekur ederim iyi gunler
Dosyanız yanlış mahkemeye gitmiş. Bir yıl daha sürer.
18 aydır havalimanında calisiyorum Bagaj hizmetlerinde işçi olarak calisiyorum bagaj atarken belim kitleniyor bu ise başlamadan önce böyle bir bel Ağrısı hiç yoktu Tazminat için yardımcı olursanız
SGK'ya meslek hastalığı bildiriminde bulunun. İş gücü kaybı tespit edilirse dava açabilirsiniz.