İşçi avukatı, işçi ve işveren arasında iş hukukundan doğan uyuşmazlıkların çözümünde başvurulması gereken uzman işçi avukatıdır. İşçi avukatı, iş hukukundan doğan uyuşmazlıkların çözümünde ve anlaşmaların yapılmasında işçilere yol gösterecek bilgi ve beceride olmalıdır. Bundan dolayı iş hukuku avukatlarının üstünde büyük bir sorumluluk vardır.
İşçilerin hak kaybı yaşamasının önüne geçmek için iş avukatının işçi hakları konusunda uzman avukat olması gerekmektedir. İş hukuku, avukat ile temsilin çok önemli olduğu alanların başında gelmektedir. İşçi hakları avukatı, işverenler ile yaşanan ihtilafların çözümünde ve işçi haklarının elde edilmesinde işçinin yanında olur, ona yol gösterir ve sarf ettiği emeğin karşılığını alması için hukuki yardım sağlar. İş hukuku avukatımıza danışmak istediğiniz hususları sayfanın en altından bizlere iletebilirsiniz.
Kıdem tazminatı, İş Kanunu’nda belirtilen asgari çalışma süresini dolduran işçinin; yıpranması, ödüllendirilmesi ve işsiz kalacağı dönemde ona destek olunmasına yönelik bir tazminat türüdür. Kıdem tazminatının kazanılabilmesi için işçinin en az bir yıl aynı iş yerinde çalışması ön koşul olarak kabul edilmiştir. Bu ön koşulun yanı sıra işçinin, iş sözleşmesini haklı sebeplerle feshetmiş olması ya da işveren tarafından işten çıkarılmış olması gerekir. Ancak uygulamada işveren, işçiye bu kıdem tazminatını ödememek için türlü yollara başvurabilmektedir. İşçinin en temel haklarından biri olan kıdem tazminatı hakkını kaybetmemesi için uzman bir iş hukuku avukatına danışması lehine olacaktır. Zira kıdem süresinin başlangıcı, sonu ve niteliği konusunda yeterince bilgi sahibi olmayan işçi, iş sözleşmesinin feshi halinde kıdem tazminatsız işten ayrılabilmektedir. Yargıtay’ın uygulamada verdiği kararları, mevzuattaki değişiklikleri takip eden iş hukuku avukatı, hak kaybına uğrayan işçinin haklarını en iyi şekilde savunacaktır. Olası hak kaybına uğramamak için bir işçi avukatıyla çalışmak sizin faydanıza olacaktır. Tazminat hesaplama sayfamızdan alabileceğiniz kıdem tazminatı miktarını öğrenebilirsiniz.
İşçinin fesih sebebi, iş davasının seyrine büyük ölçüde etki eder. Hatta bazen işçinin haklıyken haksız duruma düşmesine dahi sebebiyet verir. Bir iş yerinde yıllar boyunca çalışan işçinin sahip olduğu haklardan faydalanması işçinin en doğal hakkıdır. İşçi hakları genellikle işveren tarafından göz ardı edilmektedir. Şayet işçi, iş yerinden ayrılmak için haklı nedeni olmasına rağmen bu nedene dayanmadan istifa ederse çalışmasının karşılığı olan haklardan yararlanamayabilir. İstifa eden işçinin hakları oldukça fazladır. Bu sebeplerle işçinin iş sözleşmesini feshederken dikkat etmesi gereken hususlar çok önemlidir. Mevzuatta iş sözleşmesinin haklı nedenlerle feshi düzenlenmiştir. Ancak bu sebepler gündelik hayatta farklı şekillerde tezahür edebilir. Bu sebeple işçinin iş sözleşmesini haklı nedenle feshi konusunda iş hukuku avukatının mesleki bilgi birikiminden faydalanması son derece önemlidir.
İş yerinde 30’dan fazla çalışanın olması ve işçinin 6 aydan fazla kıdemi olması halinde belirsiz süreli iş sözleşmesi haklı veya geçerli bir neden olmaksızın feshedilemez. Aksi takdirde iş hukuku avukatı vasıtasıyla işe iade davası açılabilir. Davanın lehe sonuçlanması halinde işe dönülerek, boşta kalınan süre için dört aylık ücret alınabilmektedir. İşveren tarafından işe başlatılmama halinde ise 8 aylık ücrete kadar işe başlatmama tazminatı almak mümkündür.
İşe iade davalarında iş mahkemesi avukatı tarafından tanıklara sorulacak sorular, gerçeklerin ortaya çıkarılması bakımından oldukça önemlidir. İşçi avukatı bu alanda uzman olduğu için tanıklara gerekli soruları soracak, iş yeri içi yazışmaların ve her türlü delilin ortaya çıkarılmasını sağlayacaktır.
İşçi, bazı durumlarda işten haklı nedenle derhal ayrılması gerekir. Bu haller haricinde işçi, işten çıkmadan önce işten ayrılacağını bildirmelidir. Aynı şekilde, işveren de işçinin iş sözleşmesini sonlandıracaksa işçiye bildirim yükümlülüğü vardır. İhbar süreleri, işçinin işyerinde çalıştığı süreye bağlı olarak değişmektedir. Uygulamada pek çok işçi tarafından ihbar tazminatı göz ardı edilir. İhbar tazminatı hakkının hangi hallerde doğacağı ve talep edileceği işçi avukatı yardımıyla ortaya çıkacaktır.
İş Kanunu’na göre bir işçinin haftalık çalışma süresi 45 saattir. 45 saati aşan çalışmalar hukuken fazla mesaidir. Fazla mesai yapan işçiye normal zamanda yaptığı 1 saatlik çalışmanın 1,5 katı fazla mesai ücreti olarak ödenir. Aksi takdirde bu durum işçi için haklı fesih sebebi sayılacaktır. Böylece işçi hem kıdem tazminatına hem fazla çalışma ücretine hak kazanacaktır. İşçinin fazla çalışmasının ispatı farklı şekillerde yapılabilmektedir. Maaş bordrosu, tanık beyanları, muhasebe kayıtları fazla çalışmanın varlığını ispat için kullanılabilecektir. Fazla sürelerle çalışma ise haftalık 45 saatin altında çalışan işçilerin, haftalık çalışma sürelerini aşan çalışmalardır. Fazla sürelerle yapılan çalışmada ise işçiye normal zamanda yaptığı 1 saatlik çalışmanın 1,25 katı fazla çalışma ücreti olarak ödenir. Alanında yetkin bir iş hukuku avukatı, işçinin fazla mesaisini hesaplamakta ve bunların ispatında önemli rol oynamaktadır.
İşçinin çalıştığı ancak sigortasının yapılmadığı dönemlerde, işçinin sigortasında eksik günlerinin bulunması ya da sigorta primlerinin gerçek ücret üzerinden yatırılmaması hallerinde hizmet tespit davası açılır. Bu davalara SGK da müdahil olur zira bu davalar kamu düzenindendir. Hizmet tespit davasının sonucunda işçiye bir para ödemesi yapılmaz. Bunun yerine işçinin eksik sigorta primleri sebebiyle yaşayacağı hak kayıplarının önüne geçilir. Hizmet tespit davası zorunlu arabuluculuk kapsamı dışındadır. Bu sebeple işçinin, atacağı adımı iş hukuku avukatı ile atması yararına olacaktır.
İş kazaları, maalesef ülkemizde pek sık görülen bir durumdur. İş kazaları, işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin önemlerin alınmaması ya da eksik alınması sebebiyle meydana gelmektedir. İş kazası sonrası işçide meydana gelen hasarın tespiti, işçinin hakları açısından önemlidir. Kaza neticesinde işçi hem işe tedavi süresince devam edememekte hem de hayatı boyunca iş gücü kaybına uğramaktadır. İş kazası ile işçinin vücudunda meydana gelen hasar, işçinin çalışmasını engelleyecek düzeyde olması halinde işçinin malulen emekliliği gündeme gelebilmektedir. Malulen emeklilik şartları konulu makalemize göz atarak malulen emeklilik konusunda daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. İşçi avukatı ile işçinin tazminat alacaklarının hesaplanması ve işverenden talep edilmesi işçinin faydasına olacaktır. Ayrıca iş kazalarının, işveren tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmesi gerekir. Aksi takdirde iş kazası bildirmeme cezası söz konusu olabilecektir. İş kazası hem işçinin tazminat alacakları bakımından hem de ceza davaları bakımından önem arz eder. Bu sebeple bu davaların titizlikle yürütülmesi için bir iş kazası avukatı ile çalışılması yerinde olacaktır.
Türkiye çapında faaliyet gösteren Besler Hukuk Bürosu, iş hukuku alanında uzman kadrosu ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda uzman avukatlarımız, işverenlerin iş sözleşmelerini hazırlamasında; fazla çalışma ve yıllık izin belgelerinin, işçinin devamsızlık tutanaklarının, ihtar ve ihbarnamelerinin hazırlanması, düzenlenmesi konusunda profesyonel destek sağlamaktadır. İş sağlığı ve güvenliği kanununa uygun faaliyet gösterilmesi ve kanundaki değişikliklerin işverene aktarılması iş hukuku avukatı ile olmaktadır. Bu kapsamda işverenlere hukuki danışmanlık hizmetleri de sunulmaktadır.
İşçi avukatı, işçinin kendisinin dahi fark etmediği haksızlıkların ortaya çıkarılmasında hayati öneme sahiptir. İşçi hakları avukatı işçinin emeği ile kazandığı hakların yok olmaması için uzmanlık ve deneyimi ile haklarını savunan kişidir. Bu nedenle İstanbul merkezli bir büro olmasına rağmen Türkiye’nin her yerinde faaliyet gösteren büromuzla çalışmak faydanıza olacaktır. İş hayatında yaşadığınız her türlü sorunu ve sormak istediğiniz her türlü soruyu aşağıdaki iş avukatı danışma formunu doldurarak avukatlarımıza iletebilirsiniz.
Avukat Caner Besler tarafından kurulan Besler Hukuk Bürosu; iş hukuku ve iş kazası avukatlığı başta olmak üzere, gayrimenkul avukatı, miras avukatı, boşanma avukatı olarak geniş bir hukuki yelpazede hizmet sunmaktadır.
Besler Hukuk Bürosu İstanbul’da faaliyetlerine başlamış, ilerleyen süreçte Türkiye’nin birçok farklı şehrinde müvekkillerine hizmetler sunmuştur. Merkezi İstanbul İli Kartal İlçesi’nde bulunan Besler Hukuk Bürosu, ülkemizin tamamında avukatlık faaliyetlerini sürdürmektedir.
Kıdem ve ihbar tazminatı, maaş alacakları, fazla çalışma ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, yıllık izin ücreti, hafta tatili ücreti, AGİ alacağı, eşit davranmama tazminatı, kötü niyet tazminatı, sendikal tazminat, mobbing nedeniyle manevi tazminat ve her türlü işçilik alacakları iş mahkemesi avukatlarımızca tahsil edilmektedir.
İşçi avukatlığı kapsamında sitemizde kıdem ve ihbartazminat hesaplamayapılabilmektedir. En güncel verilerle kıdem tazminatı tavanını aşmayacak şekilde alacağınızın hesaplanmasına yardımcı olunmaktadır. Brüt ücret tutarınızı girmenizle birlikte hak etmiş olduğunuz kıdem ve ihbar tazminatınız hesaplanmaktadır.
İş kazasıgeçirmiş olan müvekkillerimiz ve yakınlarına iş kazası avukatı olarak her türlü desteği sağlamaktayız. İş kazasının işveren tarafından SGK’ya bildirilmediği durumlarda, gerekli başvuruları yapmaktayız. Maluliyet oranının belirlenmesi ve iş göremezlik maaşının bağlanması için gerekli işlemleri takip etmekteyiz.
SGK tarafından kazanın iş kazası olarak kabul edilmediği hallerde, iş kazası tespit davası açmaktayız. İş kazası tazminatı davalarında müvekkillerimizi temsil etmekte, gerekli maddi ve manevi tazminat hesaplamalarını yaptırarak, tazminat almalarına yardımcı olmaktayız.
Gayrimenkul avukatlığı hizmetlerimiz kapsamındatapu iptal ve tescil davası, kamulaştırmasız el atma davası, arsa payı düzeltim davası, muhdesatın aidiyeti davası, ortaklığın giderilmesi davası ve taşınmaz mülkiyetine ilişkin tüm davalar tarafımızca takip edilmektedir.
Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, taşınmaz satış vaadi sözleşmesi vb. sözleşmeler tarafımızca hazırlanmakta, kentsel dönüşüm için gerekli işlemler yapılmakta ve tüm süreç boyunca hukuki danışmanlık hizmetleri verilmektedir.
Mirastan mal kaçırmadurumlarının varlığı halinde, miras avukatı olarak tapu iptal ve tescil davası açmaktayız. Saklı payın ihlal edilmesi, mirasçılıktan çıkarma ve tenkis davaları gibi miras hukukuna ilişkin davalar da tarafımızca takip edilmektedir.
Vasiyetname, mirastan feragat sözleşmesi, ölünceye kadar bakma sözleşmesi vb. ölüme bağlı tasarruflara ilişkin hukuki metinler tarafımızca düzenlenmekte, bahsi geçen işlemlere ilişkin hukuki sorularınız cevaplandırılmaktadır.
Boşanma avukatı olarak anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası tarafımızca takip edilmektedir. Katılma alacağı davası, nafakanın artırılması davası, velayetin değiştirilmesi davası gibi boşanmaya bağlı diğer davalarda da müvekkillerimizi temsil etmekteyiz.
Anlaşmalı boşanma protokolü, dava dilekçeleri ve gerekli her türlü evrak boşanma avukatlarımız tarafından hazırlanmaktadır. Müvekkillerimizin karşı tarafın hileli ve kötü niyetli işlemleri ile zarar görmemesi için gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.
Avukata sorsayfamız ileistinaf nedirvb. her türlü hukuki sorularınız avukatlarımız tarafından cevaplanmaktadır. Mesai saatleri içerisinde online avukatlarımız, avukata sormak istediğiniz her türlü sorunuzu yanıtlandıracaktır. Avukata soru sormak için avukata sor sayfamızın en altındaki formu doldurmanız yeterlidir. Sorunuzun cevabını yine avukata sor sayfasından görebilir, farklı bir sorunuz varsa avukatlarımıza iletebilirsiniz.
Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız.
Yorumları Görüntüle
MERHABA
İŞYERİNDE SAHSIMA MOBİNG UYGUNMAKTADIR. İŞ YERİNDE BEN KONUSURSAM , KONUSMA GÜLME . PATRON TARAFINDAN MİMLİSİN. SENİ İSTEMİYOR VSVS CÜMLELER İLE SAHSIMA PSİKOLOJİK BASKI YAPILMAKTADIR. 3 sahit ile bunu ispatlayabilirim.
bu konuda yardımlarınızı rica ederim.
Mobbingin tanıkla da ispatı mümkündür. Dava açabilirsiniz.
MERHABA benim 2014 yılından bu yana pos tefecilik yapmakla suclaniyorum mahkemem açıldı mahkeme gerekçeli karar olarak beraat verdi hakim. fakat karşı taraf temyiz e gitti güvenlik görevlisiyim kesinlesmis bi karar olmadığı halde Güvenlik kimligimi yenileyemiyorum dosya hala yargitayda ve sonuç çıkmadı ne yapmam gerekiyor guvenlik sube kesinleşmiş karar istiyor..lütfen bakarsaniz yargitaya dosya 2016 da gitmiş işimden olacam kimligimin süresi bitiyor..
Bir yıl içerisinde gelir büyük ihtimalle.
Merhaba ben cocuk gelisumi onlisans mezunuyum yrni meznum bu sende acik ogretim kazandim aciktan lisansa tamamliyorum bu sure icerinsde 4 6 yaş cocuklara evde bur saatlik özel ders veriyorum harçlik cikartmak adina saati 40 tl ve bunun illegal yonu varmi sucmu
Suç değil merak etmeyin.
Merhaba eşim işyerını mahkemeye verdı 1sene oluyor dosya istinaftaydı suan yenı dava acılmıs ve dosya durumu açık yazıyor bu nedemek bilgi verırmısınız lütfen daha çok sürermı
İstinaf iki yıl daha sürer.
Babam 2014/9da emekli oldu ve ogünden beri maaşı bakırköy 9 icraya olduğu gibi kesilio bize bişe kalmıo ama ben artık borcun bitip bitmediğini veya kalanı neyse onları nereden öğrenebilirim acaba
İcra müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.
Merhabalar sizlere bir bilgi danışmak istemiştim benim iş davam sonuçlandı karara çıktı kararda davalı ve davacı vekilinin yüzüne karşı, kararın tebliğinden itibaren 2 haftalık itiraz süresi istinaf yolu açık diye usulen anlatıldı yazıyor bu itiraz süresi ne zaman başlamış oluyor saygılar
Gerekçeli karar yazılıp size tebliğ edildikten sonra başlar.
Selam aleykum bi sorum olacakti ben bi ozel sektör yol.santiyesinde calişmaktaydim ama bana bi süresiz izin kağidi imzalattilar gönderdiler benim bu durumda bi yerden para talebi yapabilirmiyim veya ne yapmaliyim
Ücretsiz izine çıkarmışlar sizi. İşveren tarafından SGK'ya bildirilmesi halinde 1170 TL her ay size ödenir.
İyi günler: 4/a sigortalılıktan 30 yıl, farklı iş yerlerinden 9000 gün prim ile 2014’te emekli oldum. İki gün önce sgk’dan ifadeye davet kağıdı geldi,ilgili sgk denetmenine ifadeye gittiğimde 2005’te 32 gün fiilen çalıştığım ve yine 2012 yılında 6 gün fiilen çalıştığım farklı firmaların incelemeye alındığını öğrendim.Bana bu iş yerleri ile ilgili çeşitli sorular sorup tutanak altına alıp imzalatıp bir tane de bana verdiler..................
Sorum şu; yapılan soruşturma sonucunda bu iş yerlerinde sıkıntı çıkar ise bana bir yaptırımı olurmu günlerimin silinmesi dışında...........TEŞEKKÜR EDERİM
Çok kısa süreler çalıştığınız ve işe başlama tarihinize etkili olmadığı için size bir şey olacağını sanmam.
Merhabalar geçtiğimiz temmuz ayında tümör ameliyatı geçirdim . Dünyaca bilinen bir telefon firmasında 2.5 yıldır teknisyenim .İşimiz gereği Makinelerle iç içeyiz .Makinelerde radyasyon yaymakta .Çalıştığım yerde 2-3 kişi daha tümör tedavisi olmakta .Sakıncalı bir durum gib geldi bana .Genetik tümör testi yapıldı bana .Eğer çevresel nedenlerden dolayı oluşmuşsa hakkımı arama şansım var mı ? Ve sizin düşünceniz nedir ? Ne yapılmalı nasıl yol izlenmeli bu durumda ?
SGK'ya meslek hastalığı bildiriminde bulunun. İş gücü kaybı tespit edilirse dava açabilirsiniz.
Selam topçam ben özel söktörde yanı 5 yıldızlı otelde teknik servis departmanında boyacı alçı sıva alçıpan alçı betopan izalasyon duvar kağıdı uygulamacısı olarak çalışıyordum bunun yanında her türlü ağır hamallık işleri bir anda belim tutulmaya başladı 1o aydır bu otelde çalışıyordum 100 metre yol yürüyemez duruma düştüm doktora gittim darkanal teşhisi kondu ameliyat oldum 70 gün iş göremez raporu aldım rapor bittikten sonra iş kaynım çok oldu 2019 haziran ayında ameliyat oldum işin ağırlığından dolayı istifa ettim başka 1 otelde çalışıyorum zorla kasılmaların devam ediyor belime 13 ad platin takıldı eski iş yerimi dava açmak istiyorum meslek hastalığına girer mi 10 aylık çalışma süresi teşekkür ederim
SGK'ya meslek hastalığı bildiriminde bulunun. Maluliyet oranı tespit edilirse iş kazası nedeniyle tazminat davası açabilirsiniz.