Skip to content

AVUKATA SOR (ÜCRETSİZ AVUKATA DANIŞMA)

Avukatıma SorAvukata sor sayfamızda müvekkillerimiz tarafından sıklıkla sorulan sorulara yer verilmiştir. Sorunuzun yanıtını sayfa içerisinde bulamamanız halinde avukata soru sormak için sayfanın en altındaki formu doldurmanız yeterli olacaktır. Hukuk büromuza sormuş olduğunuz sorunun öncelikle kategorisi belirlenerek, alanında uzman avukatımıza yönlendirilecektir. Örneğin iş hukuku avukatı boşanma avukatı veya gayrimenkul avukatı soru sor birimimize aktarılacaktır. Danışman avukatlarımız tarafından sorularınız incelenecek ve hukuki yollara başvurabilme ihtimaliniz olması halinde tarafınızla iletişime geçilecektir. Ücreti karşılığında kapsamlı bir hukuki danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız, sayfamızın en altındaki telefon numarasından büromuza ulaşabilirsiniz. Avukata sıkça sorulan sorulara aşağıda başlıklar halinde yer verilmiştir.

Dava Nasıl Açılır?

Dava açabilmek için öncelikle bir dava dilekçesi hazırlamanız gerekmektedir. Dava dilekçesinde bulunması gereken unsurlar; davayı hangi mahkemede açacağınız, davanın tarafları ve adresleri, hukuki uyuşmazlığa dair açıklamalar ve talep edilen hususlardır. Bu nitelikleri barındıran dava dilekçesi hazırlandıktan sonra mahkemeye giderek harç ve masrafları ödedikten sonra davanızı açabilirsiniz. Dava nasıl açılır sayfamızdan konu ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Avukata Danışma Ne Demektir?

Hukuki danışma; hukuki sorununuzla ilgili bilgileri ve elinizdeki delilleri detaylı bir şekilde avukatınıza açıkladığınız ve avukatınız tarafından başvurabileceğiniz hukuki yolların ihtimalleri ile birlikte size anlatıldığı mesleki bir süreçtir. Sitemiz üzerinden veya telefon aracılığıyla sorularınıza en temel haliyle kısa cevaplar verilmesi hukuki danışmanlık kapsamında değildir. Hukuki uyuşmazlıklarınızı daha etkin ve verimli bir şekilde çözebilmek için avukata danışma sitelerine değil, ücreti karşılığında bir avukata başvurmanız yararınıza olacaktır. Zira bir hukuki konunun sağlıklı değerlendirilebilmesi için mevcut delillerin ve doğabilecek ihtimallerin dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.

Davalar Ne Kadar Sürer?

Davaların ne kadar süreceği mahkemenin iş yoğunluğuna, davanın türüne ve toplanması gerekli olan delillere göre değişmektedir. Bu nedenle kesin bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte türlerine göre davaların ne kadar süreceğini bu konudaki makalemizden inceleyebilirsiniz: İstinaf mahkemesi ne kadar sürer

Sanal Avukat Soru Sorma Nedir?

Avukatıma sormadan yapılan hukuki işlemlerde önemli hak kayıpları doğabilmektedir. Sorularınızı uyuşmazlık ortaya çıkmadan önce sormanız halinde, dava aşamasına geçmeden çözmek mümkün olabilecektir. Yargıya intikal etmesi durumunda ise önceden hukuki destek alındığı için daha etkin ve verimli savunmalar yapılması mümkün olacaktır. Ayrıca iddialarınızı ispatlamanız kolaylaşacak, davanın lehinize sonuçlanması ihtimali artacaktır. Bu şekilde online olarak yapılan avukata soru sorma işlemine sanal avukat soru sorma denilmektedir. Hukuk büromuz İstanbul merkezli olmasına rağmen Türkiye’nin her yerinde hizmet vermektedir. Bu nedenle İstanbul dışındaki şehirlerde yaşıyor olsanız dahi sorularınızı tarafımıza iletebilirsiniz.

Avukat Tutmak Zorunlu Mu?

Davanızı kural olarak avukatla takip etmeniz zorunlu değildir. Ancak genellikle pek iyi sonuç vermemektedir. Usul kurallarına uyulmadığı, süreler kaçırıldığı ya da iddialarını gerektiği gibi ileri süremediği için haklı davası reddedilen bir çok kişi bulunmaktadır. Bu nedenle avukatsız dava açmanızı tavsiye edilmemektedir.

Whatsapptan Avukata Soru Sorabilir Miyim?

Whatsapptan avukata soru sorulduğunda aynı soruların tekrar tekrar sorulduğunu gözlemlemekteyiz. Avukata sor sayfamızda ise daha önce sorulan soruları inceleyerek hızlı bir şekilde cevaba ulaşmanız mümkündür. Whatsapptan avukata sor sayfalarından farklı olarak bu sayfada isminiz yerine rumuz kullanmanız da mümkündür. Avukata sor whatsapp sayfaları ile sanal avukat soru sorma sayfaları arasında gizlilik bakımından hiçbir fark bulunmamaktadır. Tarafımıza ilettiğiniz telefon ve mail bilgileriniz sır saklama yükümlülüğümüz çerçevesinde korunacak ve üçüncü kişilerle kesinlikle paylaşılmayacaktır.

Avukata Sor Ücretsiz Olarak Mümkün Mü?

Avukata soru sormak en temel haliyle dava açılıp açılamayacağı vb. genel sorular olması halinde ücretsiz olarak cevaplandırılabilmektedir. Detaylı bir hukuki danışmanlık kapsamında olması halinde ise avukatlık asgari ücret tarifesinden daha düşük bir ücret karşılığında yapılması hukuken yasaktır.

Online Avukata Sor Hizmetinden Nasıl Faydalanabilirim?

Online olarak avukatlarımıza soru sorabilmek için sayfamızın en altındaki formu doldurarak 7/24 sorularınızı aktarabilirsiniz. Avukatlarımız dava açılabilecek bir husus olması durumunda makul bir süre içerisinde tarafınıza ulaşacaktır.

Avukat Vekaletnamesi Nasıl Çıkarılır?

Avukatınız tarafından size verilen kimlik ve adres bilgileri ile birlikte herhangi bir notere giderek vekaletname çıkarabilirsiniz. Miras, nüfus, boşanma gibi davalarda özel yetkiler arandığından bunlara ilişkin yetkileri vekaletnamenize ekletmeyi unutmayın.

Avukata Sor İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?

Sormuş olduğunuz sorularda açık ve net olmanız, olayla doğrudan ilgisi bulunmayan konulara girmemeniz daha verimli olacaktır. Bu şekilde sorularınıza çözümler üretmemiz daha kolay olacaktır. Konudan sapmamanız kaydıyla her türlü detaya yer verebilirsiniz. İletinizi göndermeden önce lütfen son bir kez okuyup, eksik bilgi olup olmadığını teyit edin. Öğrenmek istediğiniz bilgiyi açık bir şekilde sorduğunuzdan emin olun. Yalnızca konudan bahsetmeniz yeterli olmayacaktır.

Bana Karşı Dava Açıldığını Nasıl Öğrenebilirim?

E-devlette tarafı olduğunuz bütün davalar görülmektedir. Hakkınızda hangi mahkemede dava açıldığını E-devletten öğrenebilir ya da tarafınıza tebligat gelmesini bekleyebilirsiniz.

Avukata Sorulacak Sorular Nelerdir?

Dava açmak için bir avukatla görüşmeye gittiğinizde dava sürecinde sizin yapmanız gerekenlerin neler olduğunu, hangi delilleri avukata vermeniz gerektiğini, vekalet ücretinin miktarını ve nasıl ödeneceğini, yargılama giderleri ve harçların tutarını, davanın başarı şansını ve buna benzer aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukatlık Ücreti Ne Kadardır?

Avukatlık ücretinin alt sınırı her yıl düzenlenen avukatlık asgari ücret tarifesi ile belirlenmektedir. Bu tutarın üstünde olan herhangi bir miktar üzerinden yapılan anlaşma geçerlidir. Ortalama avukatlık ücretleri ve avukat maaşları hakkında detaylı bilgi için bu konudaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

Davamın Durumunu Nasıl Öğrenebilirim?

Tarafı olduğunuz dava dosyalarını ve dosya içerisindeki bütün evrakları vatandas.uyap.gov.tr adresinden inceleyebilirsiniz. Avukata sor formunu doldurarak aşağıdan sormak istediğiniz her türlü soruyu avukatlarımıza iletebilirsiniz.
Abonelik
Bildir
guest
22 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0 0 oylar
İçeriği Oylayın

İlgili Makaleler

Abonelik
Bildir
guest
22 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

Popüler Konular