Avukata sor sayfamızda müvekkillerimiz tarafından sıklıkla sorulan sorulara yer verilmiştir. Sorunuzun yanıtını sayfa içerisinde bulamamanız halinde avukata soru sormak için sayfanın en altındaki formu doldurmanız yeterli olacaktır. Hukuk büromuza sormuş olduğunuz sorunun öncelikle kategorisi belirlenerek, alanında uzman avukatımıza yönlendirilecektir. Örneğin iş hukuku avukatı boşanma avukatı veya gayrimenkul avukatı soru sor birimimize aktarılacaktır. Danışman avukatlarımız tarafından sorularınız incelenecek ve hukuki yollara başvurabilme ihtimaliniz olması halinde tarafınızla iletişime geçilecektir. Ücreti karşılığında kapsamlı bir hukuki danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız, sayfamızın en altındaki telefon numarasından büromuza ulaşabilirsiniz. Avukata sıkça sorulan sorulara aşağıda başlıklar halinde yer verilmiştir.
Dava Nasıl Açılır?
Dava açabilmek için öncelikle bir dava dilekçesi hazırlamanız gerekmektedir. Dava dilekçesinde bulunması gereken unsurlar; davayı hangi mahkemede açacağınız, davanın tarafları ve adresleri, hukuki uyuşmazlığa dair açıklamalar ve talep edilen hususlardır. Bu nitelikleri barındıran dava dilekçesi hazırlandıktan sonra mahkemeye giderek harç ve masrafları ödedikten sonra davanızı açabilirsiniz. Dava nasıl açılır sayfamızdan konu ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.Avukata Danışma Ne Demektir?
Hukuki danışma; hukuki sorununuzla ilgili bilgileri ve elinizdeki delilleri detaylı bir şekilde avukatınıza açıkladığınız ve avukatınız tarafından başvurabileceğiniz hukuki yolların ihtimalleri ile birlikte size anlatıldığı mesleki bir süreçtir. Sitemiz üzerinden veya telefon aracılığıyla sorularınıza en temel haliyle kısa cevaplar verilmesi hukuki danışmanlık kapsamında değildir. Hukuki uyuşmazlıklarınızı daha etkin ve verimli bir şekilde çözebilmek için avukata danışma sitelerine değil, ücreti karşılığında bir avukata başvurmanız yararınıza olacaktır. Zira bir hukuki konunun sağlıklı değerlendirilebilmesi için mevcut delillerin ve doğabilecek ihtimallerin dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.Davalar Ne Kadar Sürer?
Davaların ne kadar süreceği mahkemenin iş yoğunluğuna, davanın türüne ve toplanması gerekli olan delillere göre değişmektedir. Bu nedenle kesin bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte türlerine göre davaların ne kadar süreceğini bu konudaki makalemizden inceleyebilirsiniz: İstinaf mahkemesi ne kadar sürerSanal Avukat Soru Sorma Nedir?
Avukatıma sormadan yapılan hukuki işlemlerde önemli hak kayıpları doğabilmektedir. Sorularınızı uyuşmazlık ortaya çıkmadan önce sormanız halinde, dava aşamasına geçmeden çözmek mümkün olabilecektir. Yargıya intikal etmesi durumunda ise önceden hukuki destek alındığı için daha etkin ve verimli savunmalar yapılması mümkün olacaktır. Ayrıca iddialarınızı ispatlamanız kolaylaşacak, davanın lehinize sonuçlanması ihtimali artacaktır. Bu şekilde online olarak yapılan avukata soru sorma işlemine sanal avukat soru sorma denilmektedir. Hukuk büromuz İstanbul merkezli olmasına rağmen Türkiye’nin her yerinde hizmet vermektedir. Bu nedenle İstanbul dışındaki şehirlerde yaşıyor olsanız dahi sorularınızı tarafımıza iletebilirsiniz.Avukat Tutmak Zorunlu Mu?
Davanızı kural olarak avukatla takip etmeniz zorunlu değildir. Ancak genellikle pek iyi sonuç vermemektedir. Usul kurallarına uyulmadığı, süreler kaçırıldığı ya da iddialarını gerektiği gibi ileri süremediği için haklı davası reddedilen bir çok kişi bulunmaktadır. Bu nedenle avukatsız dava açmanızı tavsiye edilmemektedir.Whatsapptan Avukata Soru Sorabilir Miyim?
Whatsapptan avukata soru sorulduğunda aynı soruların tekrar tekrar sorulduğunu gözlemlemekteyiz. Avukata sor sayfamızda ise daha önce sorulan soruları inceleyerek hızlı bir şekilde cevaba ulaşmanız mümkündür. Whatsapptan avukata sor sayfalarından farklı olarak bu sayfada isminiz yerine rumuz kullanmanız da mümkündür. Avukata sor whatsapp sayfaları ile sanal avukat soru sorma sayfaları arasında gizlilik bakımından hiçbir fark bulunmamaktadır. Tarafımıza ilettiğiniz telefon ve mail bilgileriniz sır saklama yükümlülüğümüz çerçevesinde korunacak ve üçüncü kişilerle kesinlikle paylaşılmayacaktır.Avukata Sor Ücretsiz Olarak Mümkün Mü?
Avukata soru sormak en temel haliyle dava açılıp açılamayacağı vb. genel sorular olması halinde ücretsiz olarak cevaplandırılabilmektedir. Detaylı bir hukuki danışmanlık kapsamında olması halinde ise avukatlık asgari ücret tarifesinden daha düşük bir ücret karşılığında yapılması hukuken yasaktır.Online Avukata Sor Hizmetinden Nasıl Faydalanabilirim?
Online olarak avukatlarımıza soru sorabilmek için sayfamızın en altındaki formu doldurarak 7/24 sorularınızı aktarabilirsiniz. Avukatlarımız dava açılabilecek bir husus olması durumunda makul bir süre içerisinde tarafınıza ulaşacaktır.Avukat Vekaletnamesi Nasıl Çıkarılır?
Avukatınız tarafından size verilen kimlik ve adres bilgileri ile birlikte herhangi bir notere giderek vekaletname çıkarabilirsiniz. Miras, nüfus, boşanma gibi davalarda özel yetkiler arandığından bunlara ilişkin yetkileri vekaletnamenize ekletmeyi unutmayın.Avukata Sor İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?
Sormuş olduğunuz sorularda açık ve net olmanız, olayla doğrudan ilgisi bulunmayan konulara girmemeniz daha verimli olacaktır. Bu şekilde sorularınıza çözümler üretmemiz daha kolay olacaktır. Konudan sapmamanız kaydıyla her türlü detaya yer verebilirsiniz. İletinizi göndermeden önce lütfen son bir kez okuyup, eksik bilgi olup olmadığını teyit edin. Öğrenmek istediğiniz bilgiyi açık bir şekilde sorduğunuzdan emin olun. Yalnızca konudan bahsetmeniz yeterli olmayacaktır.Bana Karşı Dava Açıldığını Nasıl Öğrenebilirim?
E-devlette tarafı olduğunuz bütün davalar görülmektedir. Hakkınızda hangi mahkemede dava açıldığını E-devletten öğrenebilir ya da tarafınıza tebligat gelmesini bekleyebilirsiniz.Avukata Sorulacak Sorular Nelerdir?
Dava açmak için bir avukatla görüşmeye gittiğinizde dava sürecinde sizin yapmanız gerekenlerin neler olduğunu, hangi delilleri avukata vermeniz gerektiğini, vekalet ücretinin miktarını ve nasıl ödeneceğini, yargılama giderleri ve harçların tutarını, davanın başarı şansını ve buna benzer aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.Avukatlık Ücreti Ne Kadardır?
Avukatlık ücretinin alt sınırı her yıl düzenlenen avukatlık asgari ücret tarifesi ile belirlenmektedir. Bu tutarın üstünde olan herhangi bir miktar üzerinden yapılan anlaşma geçerlidir. Ortalama avukatlık ücretleri ve avukat maaşları hakkında detaylı bilgi için bu konudaki yazımızı inceleyebilirsiniz.Davamın Durumunu Nasıl Öğrenebilirim?
Tarafı olduğunuz dava dosyalarını ve dosya içerisindeki bütün evrakları vatandas.uyap.gov.tr adresinden inceleyebilirsiniz. Avukata sor formunu doldurarak aşağıdan sormak istediğiniz her türlü soruyu avukatlarımıza iletebilirsiniz. 0 0 oylar
İçeriği Oylayın
Merhaba,
bizim aile büyüklerimizden kalma (tarla ,bahçe ,köy evi ,vb.) mülkler için veraset ilamları çıkartılarak varisler arasında bölüşüm için işlemler başlatıldı sonrasında farklı şehirde oluşumuz ve tapu işlemlerinin uzun sürmesi sebebi ile teyzemin oğluna biz dört kardeş noter vekaleti gönderdik.
Bu arada veraset işlemlerinden sonra çıkarılan tapu senetlerinde bütün varislerin alacağı miktar belirlenmiş; ben ve kardeşlerim bizim hak ettiğimiz mülk toplamının hesapladık 2 dönüm civarı idi .
Sonrasında vekilimiz olan teyzemin oğlu paylaşım bilgisi vermediğinden tesadüf eseri tapu işlemlerinin yapıldığını “e devlet” hesabımızdan gördük , ne yazık ki tapu dairesinin biz dört kardeş için paylaşım hakkımız olan 2 dönüm olmadığını kafalarına göre köy evinin 30m2 bölümü bize verilmiştir.
Görüşme yaptığımızda” bilmiyorum,etmiyorum,edilgen” durumda kaldım cevapları aldım.
Biz bu durumda vekilimiz bizi “zarara uğrattığı” gerekçesiyle hakkımızı aramak istiyoruz.
Teşekkür ederim
Merhaba..1.5 yıldır süren cekismeli davamız 12 eylul de bitti..maddi manevi tazminat ve velayeti kazandım.. darp ve sadakatsiz aldatmadan di dava..itiraz etmişler istinafa vermişler sanırım.. 1.yildir tiktokta sevgilisi var ve canlı yayin kanitlarim var elimde benim cocugumuzun doğumunda öldüğümü ve 13 yaşındaki oglumuzada kendisinin baktığını söylüyorsun herkese kanitlarim var..sevgilisine aşkınıza ilan ediyor herkesin içinde.. benim hakkımda öldü demesi ve sevgilisinin olması üzerine manevi tazminat davası açabilir miyim ? Biliyorsunuz evlilik kanunen sona ermediği için sadakat yükümlülüğüne aykiri davranıyor.. manevi tazminata hakkim var demi dava açabilir miyim …
Boşanma kararı kesinleşinceye kadar sadakat yükümlülüğü devam eder. Tazminat talep edebilirsiniz.
Şubat 21 2023 tarihinde babamı kanserden kaybettim 15 gün sonra oturduğum ev satıldı ve yeni ev sahibi Babamın kanserden vefat ettiğini bildiği için Babam kanser evi tamir ettirip babamı oturacağım diye psikolojik baskı yaptı bende yeni babamı kanserden kaybettiğim için haziran 2023 te evden çıktım evet evi tamir ettirdi ve şu an çok yüksek bir meblağ kiraya İnternete koymuş. Kira kontratım Babamın üstündeydi beraber oturuyorduk ben bu duruma çok üzüldüm iyi niyetimin kötüye kullanılmasına ben dava acabilirmiyim ve kazanma şansım nedir acaba şimdiden teşekkür ederim
Kendi rızanızla tahliye ettiğinizde tazminat talep edemiyorsunuz.
Merhaba ben 7 yıldır evliyim sözlü ve diğer şekilde şiddet görüyorum 4 yaşında bir çocuğum var ve boşanmayı düşünüyorum eşimin durumu gayet iyi ona çocuğumu vermek istemiyorum.boşansam ben ve çocuğum bu mal varlığından nasıl yararlanabiliriz bilgi istiyorum teşekkürler.
Boşanmada mal paylaşımı konulu makalemizi inceleyebilirsiniz.
8 kişi toplu olarak avukat tutup işe iade davası açtık davayı kazandık avukat yatacak ücretin %10 unu alacağım dedi bu şekilde anlaştık paramız yattı avukat herkesten %10 aldı sonrasında ihbar tazminatı, yıllık izin hakkı tazminatı vs ödemelerimiz de yattı ve avukat tekrar %10 kendisine kesti bu yasal mıdır? Tek dava açıp iki ödeme alabilir mi
Vekalet ücreti hesaplama konulu makalemizi inceleyebilirsiniz.
katkarsiligi arsa yaptiracagim ben arsa sahibiyim daireler yapimi bitiginde müteahhit arsa hisslerimi hepsini devirmi edecegim yoksa hem daire alip hem hissenin bir bolumunu benmi alacagim
Kat irtifakı kurulduğundan sözleşmede hangi bağımsız bölümün kime ait olacağı kararlaştırıldıysa onun adına tescil edilir.
İstanbulda yaşıyorum Tekirdağ da duruşmam var nafakayla alakali gitmeden nasıl bir yol izlerim bir dilekce ile duruşmaya katılım olurmu
Bir boşanma avukatına vekalet verebilirsiniz.
Düğünde takılan takıların idaresi ve kullanımı ile ilgili haklar kadına mı aittir erkeğe mi? Ben takılarımı saklaması için aileme verirken eşime danışmam gerekli mi yoksa bilgi vermem yeterli mi?
Düğün takıları kadına aittir. İstediğiniz gibi tasarrufta bulunabilirsiniz.
Merhaba arkadaşım bana yaşının adamı değilsin ve taciz ediyorsun dedi normal konuşmada tartışırken bu laflar hakkında hakaret davası açabilir miyim?
Bahsi geçen sözler hakaret suçu kapsamına girmez.
“Merhaba bugün evime sosyal hizmetlerden geldiğini söyleyen biri geldi sorular sordu evde misafirim olduğu için daha sonra gelebilirmisiniz dedim numaramı verdim ve beni arayıp bilgi vermesini istedim oda 4te tekrar gelicem dedi bende arayıp bilgi verirsiniz dedim tekrardan sonra evden çıkmam gerekti sosyal hizmetleri aradim kimse açmadı adam beni nasıl oluyorsa gizliden arayıp evinin kapısındayim gelicegimi soyledm dedi bende size normal numaramı verdim bilgi vermenizi istedim sizin kurumu aradım kimse açmadı beni gizli numaradan niye aradığını sordum tekrardan kurumunda olmadığını numarasının çıkmasını istemediği belirtti ve yarın 11 de bekliyorum sosyal hizmetlere dedi ihbar üzerine gelmiş bilgi vermesini istedim oda bana bilgi veremem dedi yardımcı olursanız sevinirim”
Şüphe duyuyorsanız kimlik göstermesiniz isteyebilirsiniz.
3 kardeşiz annemiz alzahmir diğer iki kardeş anneye karşı ilgisiz alakasız annem 3 yıldır alzahmir 3 yıldır tek başıma ben bakıyorum ve anneme vasi olmak istiyorum kardeşlerin hepsi bir birine kus konuşmuyor görüşmüyor vasi olmam için diğer iki kardeşten onay almam gerekirmi
Vasi tayini için diğer kardeşlerin onayına gerek bulunmamaktadır.
Benim sorum şu üvey babası tarafından tacize uğrayan bir genç kız sevdiği bir insanın evine yerleşiyor kızın yaşı 17 . Evine yerleştiği kişiyle evlilik düşünüyor , hukuki anlamda evine alan kişi suç işlemiş olurmu?
Selam 8 yıl önce babama ait olan evi sağlık raporlu noterden vekalet yoluyla babam bana verdi fakat kız kardeşimin baskısıyla bana vekalet sözleşmesinden kaynaklanan 13.asliye hukuk mah. Dava açtı kazanma şansı varmıdır tsk